Význam drahých kamenů: Onyx a jeho vlastnosti

Onyx přináší ráznost, životní sílu a vytrvalost. Vytváří kolem svého nositele psychický ochranný štít. Je to kámen zvyšující sebedůvěru a schopnost vzít osud do vlastních rukou. Pomáhá vyrovnat se s minulostí a s podmínkami v našem okolí. Onyx je důvěrný rádce, který v sobě uchovává vzpomínky a léčí staré šrámy, které zasahují do současnosti.

 

Onyx je kámen, který dodává svému nositeli sílu. Je to kámen zvláště nápomocný v dobách nouze. Pomáhá v nepřehledných situacích stejně jako v obdobích velkého stresu. Snižuje obavy a strach. Ukotvuje roztěkanost a pomáhá nasměrovat energii jedním směrem. Zvyšuje naší schopnost sebekontroly a soustředění. Pokud stojíte před velkým rozhodnutím, je to právě onyx a jeho účinky, které vám mohou pomoci dojít k uvážlivému rozhodnutí. Onyx vyrovnává v těle energie jing a jang.

Léčivá síla onyxu působí na kosti, zuby, léčí krevní poruchy, oční problémy a nohy.

 Minerální náramky z onyxu

Onyx a znamení zvěrokruhu

Znamení horoskopu: kozoroh, lev, štír

 

 

Důležité upozornění: Drahé kameny a minerály (ani produkty z nich) nenahrazují konvenční lékařskou péči. Jakékoliv účinky a schopnosti těchto kamenů jsou ve většině případů dány pouze mýty a lidovou tradicí. Důrazně upozorňujeme, že veškeré informace o tzv. "léčivých" a dalších účincích, které jsou uvedené jak zde, tak na všech stránkách www.sadre.cz, vychází z veřejně dostupných zdrojů a jsou pouze informativní a v žádném případě nenahrazují konvenční lékařskou péči.