Význam drahých kamenů: Ametyst a jeho vlastnosti

Ametyst je mimořádně mocným kamenem s obrovskou ochrannou silou. Brání svého nositele před psychickými útoky tím, že proměňuje jejich negativní energii v pozitivní. Ametyst má velkou léčivou a očistnou moc.

S ametystem se pojí řecká legenda – bůh Bakchus se zlobil na smrtelníky a zařekl se, že nechá dalšího člověka, kterého potká roztrhat tygry. Tímto člověkem se stala dívka Ametyst, která se obrátila o pomoc k bohyni Dianě. Diana se snažila mladé Ametyst pomoci a proměnila ji ve sloup z křemene. Bakchus, pod tíhou výčitek, provedl rituál úlitby a polil kámen vínem. Takto podle této legendy vzniklo typické zabarvení ametystu.

Ametyst je díky svým vysoce spirituálním vibracím nejlepším meditačním kamenem. Je to velký léčitel v oblastech mysli, těla i ducha. Pomáhá svému nositeli vyčistit mysl, rozvíjet intuici a psychické schopnosti. Pomáhá překonávat závislosti všeho druhu, ať už jde o alkoholismus nebo přehnanou tělesnou žádostivost.

Ametyst po duševní stránce uklidňuje a sjednocuje. Pomáhá zlepšovat soustředění a udržet myšlenky svého nositele u toho, čemu se právě věnuje.

Léčebné účinky ametystu: nejlépe působí na tělesné i psychické problémy spojené s hlavou. Pomáhá v těchto oblastech: bolesti hlavy, alkoholismus, nespavost, neuralgie, žaludeční potíže, posiluje endokrinní a imunitní systém.

Ametyst pomáhá aktivovat korunní čakru.

 Minerální náramky z ametystu

Ametyst a znamení zvěrokruhu

Znamení horoskopu: ryby, beran, panna, štír, střelec

 

 

Důležité upozornění: Drahé kameny a minerály (ani produkty z nich) nenahrazují konvenční lékařskou péči. Jakékoliv účinky a schopnosti těchto kamenů jsou ve většině případů dány pouze mýty a lidovou tradicí. Důrazně upozorňujeme, že veškeré informace o tzv. "léčivých" a dalších účincích, které jsou uvedené jak zde, tak na všech stránkách www.sadre.cz, vychází z veřejně dostupných zdrojů a jsou pouze informativní a v žádném případě nenahrazují konvenční lékařskou péči.